Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (40 ΠΟΡΤΕΣ) ΤΗΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΕΡΒΙΩΝ 25-06-2017 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).    
        Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ. τελέσθη εσπερινός μετά αρτοκλασίας και βυζαντινή συναυλία , στη μεγάλη Βασιλική εκκλησία της βυζαντινής καστροπολιτείας Σερβίων μετά από 9 χρόνια (23-08-2008). Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους , ο συμπατριώτης μας Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος , ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Θεοχάρης  οι  Ιεροψάλτες της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης  ΄΄Ιάκωβος Ναυπλιώτης΄΄ και πλήθος κόσμου. Το υποβλητικό τοπίο και η κατανυκτική ατμόσφαιρα συντέλεσαν  σ’ ένα γεγονός αναβίωσης πολιτισμικών στοιχείων του Βυζαντίου. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Μ.Ο.Σ. ΄΄Τα Κάστρα΄΄ στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Κυριακής , πολιούχου Σερβίων.
    
     Ο ναός της μεγάλης Βασιλικής Σερβίων ανεγέρθη το πρώτο τέταρτο του 11ου αιώνα (1001-1025)μ.Χ. και αποτέλεσε για αιώνες τον καθεδρικό ναό της Επισκοπής Σερβίων. Βρίσκεται στην κάτω πόλη της βυζαντινής καστροπολιτείας μας. Ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Χριστοφόρος με το πέρας του εσπερινού , ευχήθηκε την άμεση αναστήλωση και συντήρηση που έχει ανάγκη το μοναδικό αυτό μνημείο , εκφράζοντας  έτσι και την χρόνια ανησυχία των Σερβιωτών για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.    


ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ.
  PHOTOS


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου