Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΄Αη ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΄ ΣΕΡΒΙΩΝ 10-06-2017 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


      Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 τελέστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  θεία  λειτουργία στην σπηλαιοεκκλησία  του Αγίου Γεωργίου Κρεμαστού. Να υπενθυμίσουμε ότι η περσινή   (1η)  λειτουργία  πραγματοποιήθηκε ύστερα  από τρείς δεκαετίες . 

    Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε η συμμετοχή του κόσμου να είναι πολύ μεγάλη. Περίπου 130 άτομα όλων των ηλικιών  τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την θρησκευτική τελετή , που θύμισε άλλες εποχές αυτές της Βυζαντινής περιόδου και του Βυζαντινού Κάστρου Σερβίων. Το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον ιερό βράχο αλλά και το ομώνυμο φαράγγι του Αγίου Γεωργίου, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσους παρευρέθησαν.  
     Ο π. Κων/νος Θεοχάρης εφημέριος του ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων σήμανε την καμπάνα στις 07:30 το πρωί. Με την βοήθεια των Ιεροψαλτών τελέστηκε ο όρθρος, η θεία κοινωνία και  προσφέρθηκε το αντίδωρο. Ακολούθησε η προσφορά καφέ και εδεσμάτων από τις γυναίκες .

Σημαντικό ρόλο στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου φέτος έπαιξε και η αναβάθμιση του χώρου. Τοποθετήθηκαν παγκάκια για την ξεκούραση των επισκεπτών . Έγινε καλύτερη διάνοιξη των μονοπατιών με την κατασκευή ξύλινων αλλά και τσιμεντένιων σκαλοπατιών. Κατασκευάστηκε εκκλησάκι και προσκυνητάρι στην κοίτη του φαραγγιού, τοποθετήθηκαν καλάθια για τα σκουπίδια.
Υπεύθυνος όλων των αλλαγών  ο συμπολίτης μας κ. Γεώργιος Λαδιάς. Είναι  άξιος  συγχαρητηρίων για το χρόνο το μεράκι αλλά και τα χρήματα που δαπάνησε και δαπανά όχι μόνο για τον Αη Γιώργη τον Κρεμαστό, αλλά για την συνολική του προσφορά στον Βυζαντινό χώρο των Σερβίων. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι στο έργο που προσφέρει και να τον μιμηθούμε.

                                                                                 Και του χρόνου. Βοήθεια μας.    

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10-06-2017
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου