Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

   


 Μια ιστορική μέρα για την πόλη των Σερβίων σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023. Ο  Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  Αμφιπόλεως  κ. Χριστοφόρος  Αγγελόπουλος  λειτούργησε για πρώτη φορά  φέροντας  τον τίτλο του Επισκόπου στην γενέτειρα του την Βυζαντινή πόλη των Σερβίων. Ο προηγούμενος τιτουλάριος  Επίσκοπος  στις  νέες χώρες  , συναντάτε το 1915 (108 χρόνια πριν) πάλι στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης με τον τότε  Επίσκοπο Ειρηνουπόλεως  και  μετέπειτα  Πατριάρχη  Φώτιο Β΄ Μανιάτη (1874-1935).

    Πλήθος Ιερέων αιρετών και πιστών συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας  Κυριακής  Σερβίων. Με μεγάλη συγκίνηση μίλησε ο  Επίσκοπος φορώντας τα άμφια του μακαριστού Μητροπολίτου Νικολάου Δρόσου ,   για  την παιδική του ηλικία  ως διάκονος  ,  κάνοντας αναφορά και στους κεκοιμημένους  Ιερείς  της  πόλεως  αλλά και την αγάπη του για την πόλη των Σερβίων.  Ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου δώρισε εκ μέρους του Δήμου και των Δημοτών στον κ. Χριστοφόρο μια ποιμαντική ράβδο.

 

            ΑΣ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ    ΑΞΙΟΣ !!!   ΑΞΙΟΣ!!!  ΑΞΙΟΣ!!!

Ακολουθεί το βίντεο από την πρώτη Λειτουργία Ως  Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου στην γενέτειρα του τα Σέρβια:

BINTEO HD ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου