Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΤΟΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΡΜΑΝΙΔΗ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   
     Σε ατμόσφαιρα ταυτόχρονης συγκίνησης και γιορτής παρουσιάστηκε , την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. το ογκοδέστατο (~1400 σελίδες) ερευνητικό βιβλίο του αείμνηστου Σερβιώτη Θανάση Τσαρμανίδη με τίτλο : «Επίλεκτες πηγές ιστορίας των Επαρχιών Σερβίων και Κοζάνης» , στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.

    Την εκδήλωση οργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» , ο  οποίος εξέδωσε το έργο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Παρόντες ήταν η μητέρα , η σύζυγος , τα παιδιά που ήρθαν απ’ τις Η.Π.Α , οι αδελφές , οι συγγενείς και πολλοί φίλοι του Θανάση απ’τα Σέρβια , το Βελβεντό και την Κοζάνη , περί τους διακόσιους ακροατές.
    Το βιβλίο παρουσίασαν οι :
·         Θωμάς Αλεξιάδης , ιστορικός , διδάκτωρ Α.Π.Θ.
·         Αθανασία Κουρελή , φιλόλογος , διευθύντρια Γ.ΕΛ. Σερβίων.
·         Λάζαρος Χατζηλαζαρίδης , γεωλόγος , διδάκτωρ Α.Π.Θ.
·         Γιώργος Παπαδόπουλος , δάσκαλος , πρόεδρος Μ.Ο. Βελβεντού.

    Ο Θανάσης Τσαρμανίδης υπήρξε ένας άνθρωπος της εργασίας , της οικογένειας , της παρέας και της  έρευνας. Μοίρασε  τον  ακριβό του χρόνο κατά πως ήθελε και σύμφωνα με τις ανάγκες της ζωής και των συνθηκών. Όλα έχουν  ασφαλώς την μοναδική τους αξία όμως η πλέον ευρεία-δημόσια και πολυσήμαντη αξία του είναι  αυτή του ιστορικού ερευνητή με την πραγματική σημασία του όρου. Μια αξία δύσκολα κατανοητή από τους αμέτοχους της ιδιωτικής ζωής , ένα εγκώμιο του ανοίγματος και της διεύρυνσης προς τον χώρο και τον χρόνο.
    Τέτοιος υπήρξε : Χαλκέντερος , επίμονος , εργατικός , οδηγώντας την έρευνα της τοπικής ιστορίας σε υψίπεδες προδιαγραφές για περισσότερο από τρείς δεκαετίες. Ταυτόχρονα ως εκλεκτό μέλος της κοινωνίας των Σερβίων απολάμβανε μιας ιδιαίτερης εκτίμησης για την ένθερμη και ανιδιοτελή έρευνα του  , η οποία μας κληροδότησε πολλές εκατοντάδες σελίδες τεκμηριωμένης τοπικής ιστορίας. Ένας σπάνιος άνθρωπος ταγμένος  σ’ έναν  υψηλό σκοπό στον οποίο κατέθεσε το ήθος , την ταπεινότητα , την ειλικρίνεια και βεβαίως την πολύχρονη πνευματική του εργασία.
    Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ , μετά του αντίστοιχου σεβασμού , για την ανεκτίμητη προσφορά του , η οποία και  θα αποτελέσει την παρακαταθήκη των μελλοντικών ερευνητών και γενιών.
                                                                              Με τιμή
                                                                    CΕΡΒΙΩΝ ΦΡΟUΡΟC  

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης του δίτομου έργου του Σάκη Τσαρμανίδη «Επίλεκτες πηγές ιστορίας των Επαρχιών Σερβίων και Κοζάνης» : 

ΒΙΝΤΕΟ HD ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΑΡΜΑΝΙΔΗ
«Επίλεκτες πηγές ιστορίας των Επαρχιών Σερβίων και Κοζάνης»
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ 08-09-2019.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου