Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Άη ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΕΡΒΙΑ 2019 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   
     Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 τελέστηκε για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά  θεία  λειτουργία στην σπηλαιοεκκλησία  του  Άη Γιώργη του Κρεμαστού που βρίσκεται πλησίον του Βυζαντινού Κάστρου των Σερβίων . Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν και φέτος  ώστε η συμμετοχή του κόσμου να είναι πάρα πολύ μεγάλη. Περίπου 120 άτομα όλων των ηλικιών τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την θρησκευτική τελετή .

    Από πλευράς κληρικών παρευρέθησαν και συμμετείχαν , ο συμπατριώτης μας   Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος   και ο Ιερέας Ευάγγελος Κρητικάκος εφημέριος του Ναού  Κων/νου και Ελένης Κοζάνης.
    Η καμπάνα σήμανε στις 07:30 π.μ. , τελέστηκε ο όρθρος , η θεία κοινωνία και  προσφέρθηκε το αντίδωρο. Ακολούθησε η προσφορά καφέ και εδεσμάτων.
    Ο π. Χριστοφόρος μετά το κήρυγμα διάβασε τρισάγιο στην μνήμη των : Αρχιερέα  Νικολάου Δρόσου (πρώην μητροπολίτου Καρπενησίου με 20ετή έργο στην πόλη των Σερβίων) , Ιωσήφ Τζάλλα (Αρχιμανδρίτη-Ιερομονάχου) , των Ιερέων π. Ηλία Τσαρμανίδη και π. Αθανασίου Παλιούρα  , Σάββα Ηλιάδη (Ιεροψάλτη) καθώς και της μητέρας του Ουρανίας Αγγελοπούλου.
    Σημαντικό ρόλο στην όλο και αυξανόμενη κάθε χρόνο  προσέλευση του κόσμου ,  παίζει και η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του χώρου. Υπεύθυνος όλων των συνεχών αλλαγών αναβάθμισης  ο κ. Γεώργιος Λαδιάς με την βοήθεια συμπολιτών μας. Τοποθετήθηκαν επιπλέον παγκάκια για την ξεκούραση των επισκεπτών κατά την διαδρομή αλλά και στην κοίτη του Φαραγγιού. Έγινε καλύτερη διάνοιξη των μονοπατιών με την κατασκευή ξύλινων αλλά και τσιμεντένιων σκαλοπατιών ενώ κατασκευάστηκε πέτρινη σκάλα από την κοίτη του Φαραγγιού για  εύκολη διέλευση στην σπηλαιοεκκλησία .
     
                                                                            Και του χρόνου. Βοήθεια μας.

Ακολουθεί βίντεο από την λειτουργία στον Άη Γιώργη τον κρεμαστό στις 22-06-2019:

ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Άη ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 22-06-2019.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου