Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ” (BINTEO ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ).


   
     Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:15 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορεύματος  , η παρουσίαση του βιβλίου “Το Πλατανόρευμα  στο χθες και το σήμερα”. Συγγραφέας ο Γεώργιος Λαγογιάννης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανορεύματος , ο οποίος άντλησε στοιχεία τόσο από ντοκουμέντα εγγράφων της Κοινότητας , όσο και από τη διαθέσιμη Βιβλιογραφία.

    Την παρουσίαση έκαναν οι : Κατερίνα Μαρκοπούλου , δημοσιογράφος ,Φώτης Ζυγούρης , Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού και ο Παπαδάσκαλος  Κωνσταντίνος Ι. Κώστας , Αρχιερατικός  Επίτροπος Περιφέρειας Βελβεντού. Στο τέλος έλαβε τον λόγο ο συγγραφέας ,  ο οποίος  αφού ευχαρίστησε το κοινό που προσήλθε και γέμισε ασφυκτικά  την αίθουσα  , αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν στην έρευνα και  την συγγραφή  του τόμου. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες αρκετοί ιερείς καθώς και μέλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Το Πλατανόρευμα  (ως το 1928 Ορτάκιοϊ , δηλ. Μεσοχώρι) ιδρύθηκε μετά το 1613 , άγνωστο πότε ακριβώς . Οι πρώτοι κάτοικοι του θεωρείται ότι  προήλθαν απ’ τους γειτονικούς οικισμούς  Τσέρνιστα , Μοσχοχώρι (ως το 1528 Πέτρινα ή Πετρίνα) , Παλαιογράτσανο και Γρατσάνη. Το χωριό  την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας ως την απελευθέρωση το 1912 ήταν Τσιφλίκι  του Χουσνή μπέη των Σερβίων. Ως το 1951 το Μοσχοχώρι  μεταφέρθηκε και  ενσωματώθηκε στο Πλατανόρευμα , οπότε το χωριό μεγάλωσε πολύ φθάνοντας το 1961 τους 1369 κατοίκους.
    Ο ιστότοπος Σερβίων Φρουρός συγχαίρει τον κ. Γιώργο Λαγογιάννη και προτρέπει κι’ άλλους να διαφυλάξουν και να μελετήσουν τα αρχεία των Κοινοτήτων τους ώστε στα επόμενα χρόνια να δούμε την  έκδοση κι’ άλλων τέτοιων τόμων για τα χωριά μας. Θα τους βοηθήσουμε  τόσο στην Βιβλιογραφία όσο και στην προβολή.
Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης : 
ΒΙΝΤΕΟ HD ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ". ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑΤΟΣ 06-10-2018.
ΒΙΝΤΕΟ ME ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ FLASH TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ".
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου