Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ SERVIA OPEN 2018 (BINTEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   

    Κάθε χρόνο  , αρχές  Ιουλίου  , έχει καθιερωθεί το SERVIA-OPEN ένας αγώνας που εντάσσεται στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού. Οι αρχές αυτού του αγώνα ανάγονται στο 1994 όταν ο Παναγιώτης Ζαρογιάννης , Καστανιώτης στην καταγωγή , πρώτος δοκίμασε την αρχική πίστα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της σημερινής. Το 2006 όμως εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ σταδιακά μεταφέρθηκε και στην νέα πίστα. Έκτοτε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας θαυμάζουν αυτούς τους πολύχρωμους πιλότους – αετούς , καθώς ξανοίγονται στον ουρανό των Σερβίων. Η πίστα της Καστανιάς Σερβίων (υψόμετρο 1150μ.) όταν προσφέρονται οι συνθήκες και με κατάλληλο χειρισμό μπορεί να οδηγήσει τους αετούς σε υψόμετρο 3800μ. .  Το ιδιαίτερο μικροτοπωνύμιο της πίστας είναι «Παρτσάκες».
    Σε κάθε ημέρα πτήσης από νωρίς υπάρχει ενημερωτικό μήτινγκ των υπευθύνων της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (Ε.Α.Ο , ανήκει στην Γ.Γ.Α) και των πιλότων αθλητών. Οι τελευταίοι  «περνούν» τις συντεταγμένες της διαδρομής σε συσκευή G.P.S την οποία προσαρμόζουν στον αετό τους , αυτή η συσκευή κάνει και την χρονομέτρηση. Σκοπός του αιωραθλητή είναι να βρεί θερμά ανοδικά ρεύματα αέρα , να συντονιστεί μαζί τους και με κατάλληλη πλοήγηση να ανέλθει ψηλά , ώστε να είναι πιο ευχερής  γι’ αυτόν η εξέλιξη της αγωνιστικής διαδρομής μήκους από 30 έως 120 Km με ανώτατη ταχύτητα τα 110Km/h.. Η φετινή συμμετοχή ήταν 16 πιλότοι.
   

 Ο αγώνας SERVIA-OPEN όπως και αυτός της Αμφίκλειας προσμετρώνται για την παγκόσμια κατάταξη των πιλότων όπως επίσης και για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που αποτελείται ,από 5 βασικούς πιλότους και 2 αναπληρωματικούς  ( παράλληλo , εκτός του Πανελληνίου , Πρωτάθλημα υπάρχει επίσης : το Free Fly Cup ). Φέτος η Εθνική μας θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Κρούσοβο 8-21 Ιουλίου. Τους ευχόμαστε να επιτύχουν τους στόχους τους.
    Διοργανωτές του αγώνα ήταν η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία , η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας , ο Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς και η Τοπική Κοινότητα Καστανιάς. Ο Υ.Η.Σ  Πολυφύτου (Δ.Ε.Η) συνέβαλε με την εκ νέου διάθεση του ασθενοφόρου.
    Σημείωση : Λεπτομέρειες για online αγώνες και τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν το άθλημα μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση : www.livetrack24.com
Ακολουθούν δύο βίντεο :
To πρώτο (ΒΙΝΤΕΟ 1) περιέχει στιγμιότυπα από το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού SERVIA OPEN 2018 και συγκεκριμένα της 4ης αγωνιστικής ημέρας του αθλήματος (στην Καστανιά Σερβίων) ,  καθώς  και  δηλώσεις – ενημέρωση περί του αγώνα από τον  Γραμματέα της Επιτροπής  Αιωροπτερισμού κ. Καψιμάλη Γεώργιο.
Το δεύτερο (ΒΙΝΤΕΟ 2) είναι βίντεο από κάμερα (GoPro) αιωρόπτερου κατά την πτήση στο 32ο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Αιωροπτερισμού SERVIA OPEN 2018  (ευχαριστούμε τον πιλότο Σπυρέλη Αντώνιο που μας το διέθεσε).  
ΒΙΝΤΕΟ 1  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ SERVIA OPEN 2018 (ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ) ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΒΙΝΤΕΟ 2 ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ (GoPro) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ 32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ SERVIA OPEN 2018
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου