Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Άη ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΕΡΒΙΑ 02-06-2018 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   
   
    Το Σάββατο 02 Ιουνίου 2018 τελέστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  θεία  λειτουργία στην σπηλαιοεκκλησία  του  Άη Γιώργη του Κρεμαστού στα Σέρβια . Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε η συμμετοχή του κόσμου να είναι πάρα πολύ μεγάλη. Περίπου 180 άτομα όλων των ηλικιών τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την θρησκευτική τελετή ,  θυμίζοντας άλλες εποχές αυτές της Βυζαντινής περιόδου .
   

    Από πλευράς κληρικών παρευρέθησαν και συμμετείχαν. Ο συμπατριώτης μας   Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος  όπου  πρωτοστάτησε  , ο εφημέριος του καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων π. Κων/νος Θεοχάρης  καθώς και ο Ιερέας Ευάγγελος Κρητικάκος εφημέριος του Ναού  Κων/νου και Ελένης Κοζάνης.

    Από πλευράς αρχών το παρόν στην φετινή λειτουργία έδωσε  ο Βουλευτής του Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιος Κασαπίδης.
    Με την βοήθεια των Ιεροψαλτών τελέστηκε ο όρθρος, η θεία κοινωνία και  προσφέρθηκε το αντίδωρο. Ακολούθησε η προσφορά καφέ και εδεσμάτων .   
 
   Σημαντικό ρόλο στην όλο και αυξανόμενη κάθε χρόνο  προσέλευση του κόσμου ,  παίζει και η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του χώρου. Τοποθετήθηκαν επιπλέον παγκάκια για την ξεκούραση των επισκεπτών κατά την διαδρομή αλλά και στην κοίτη του Φαραγγιού. Έγινε καλύτερη διάνοιξη των μονοπατιών με την κατασκευή ξύλινων αλλά και τσιμεντένιων σκαλοπατιών ενώ κατασκευάστηκε πέτρινη σκάλα από την κοίτη του Φαραγγιού για  εύκολη διέλευση στην σπηλαιοεκκλησία .

    Υπεύθυνος όλων των συνεχών αλλαγών αναβάθμισης  ο κ. Γεώργιος Λαδιάς με την βοήθεια και κάποιων συμπολιτών μας . Είναι  άξιος  συγχαρητηρίων για το χρόνο το μεράκι αλλά και τα χρήματα που δαπάνησε και δαπανά όχι μόνο για τον Άη Γιώργη , αλλά για την συνολική του προσφορά στον Βυζαντινό χώρο των Σερβίων. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι στο έργο που προσφέρει και να τον μιμηθούμε.
                                                                       Και του χρόνου. Βοήθεια μας.
Ακολουθεί βίντεο από την λειτουργία στον Άη Γιώργη τον κρεμαστό στις 02-06-2018:
ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Άη ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 02-06-2018. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου