Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   

    Προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερβίων π. Γεώργιου Πιστόλα των Ιερέων Μπασδέκη Θωμά , Θεοχάρη Κωνσταντίνο , Ζυγούρη Λάζαρο και πλήθους πιστών (παρά τις κακές καιρικές συνθήκες ) τελέστηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 ο καθιερωμένος Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στο εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στο Προσήλιο Σερβίων.

    Ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού «Η ΑΝΟΔΟΣ» προετοίμασε τις προηγούμενες ημέρες τον χώρο , με τις ανάλογες εργασίες , καθαρίζοντας  τον , ενώ προσέφερε γεύμα με το πέρας του Εσπερινού σε όλους του πιστούς στον ξενώνα που υπάρχει προς τιμήν του Αγίου.     
    Το εξωκλήσι βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ. ενώ η θέα που προσφέρει η τοποθεσία στον επισκέπτη είναι εντυπωσιακή.  Πρόκειται για ένα σχετικά νέο ναό εξωτερικά που φτιάχτηκε για να προστατεύσει το παλαιό εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου που βρίσκεται εντός . Εκεί σώζονται  παλαιές Αγιογραφίες και το ξύλινο τέμπλο του, όμως δεν έγινε κάποια συντήρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ας ευχηθούμε την άμεση συντήρηση και ανάδειξη του στο μέλλον.
Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τον Εσπερινό :  
ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ 08-05-2018.
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου