Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

''ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΜΝΗNΗ-ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΗ'' ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 17-03-2018 (ΒΙΝΤΕΟ).


"Η ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ"




    Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018  παρουσιάστηκε στην αίθουσα του   Πολιτιστικού  Κέντρου Σερβίων , το βιβλίο <<ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΜΝΗΝΗ-ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΗ>> του Δημήτρη Φερούση σε Δ΄ επανέκδοση από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων  ΄΄ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ΄΄. Το βιβλίο παρουσίασαν η Ερασμία Παπαμάρκου γραμματέας του ομίλου και ο Θεόφιλος Αμπατζίδης καθηγητής Θεολογίας , ενώ προλόγισε την παρουσίαση η πρόεδρος του ομίλου κ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου.
   Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την εκδήλωση : ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος , o Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος , ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας <<Μακρυγιάννης>> κ. Δήμητρα Αξιώτη. Παρευρέθησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος με καταγωγή από τα Σέρβια , οι ιερείς της πόλεως καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την γύρω περιοχή.
    Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία του ομίλου  ( χοράρχης η κ. Φωτεινή Γκιουλέκα ) , η οποία  έψαλε το απολυτίκιο καθώς και τέσσερα μεγαλυνάρια της Αγίας όπως αυτά ψάλλονται στα Σέρβια , ενώ ακολούθησαν δύο τραγούδια με το δεύτερο να αναφέρεται στο θρύλο του Κάστρου της Ωριάς.
    Ευχή όλων μας όπως ανέφερε στο τέλος και ο Μητροπολίτης  κ. Παύλος ,  η ανέγερση του ναού της Αγίας Θεοδώρας στην πατρίδα της τα Σέρβια.

                                Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης : 
ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 17-03-2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου