Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΄΄Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟΥ΄΄ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ).



   

    Την  Πέμπτη  21 Δεκεμβρίου 2017  δόθηκε  η παράσταση  Θεάτρου Σκιών του γνωστού και αγαπημένου  ηθοποιού Τάκη  Βαμβακίδη , με το έργο  ‘‘Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ’’  στην αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων. Την διοργάνωση ανέλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων Βελβεντού  , σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα Σερβίων ‘‘ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΙΝΤΑ’’ της οποίας μέλη συμμετείχαν στην διεξαγωγή της παράστασης. Αν και  οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν στην προσέλευση του κοινού , η συμμετοχή ήταν μεγάλη κυρίως από τους μικρούς μας φίλους , που ήρθαν να δούνε τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη.
   Σε μια μοναδική  παράσταση με τον πρωταγωνιστή να βγαίνει μπροστά από το πανί με ζωντανή μουσική (κιθάρα) δόθηκε μια διαφορετική νότα από αυτή που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την έντονη και ζωηρή συμμετοχή των παιδιών.
    Το Θέατρο Σκιών είναι ένα από τα αρχαιότερα  είδη θεατρικού θεάματος. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία περίπου το 200 π.Χ. . Η παλαιότερη μαρτυρία στον Ελλαδικό χώρο είναι το 1809 , όπως περιγράφεται από το περιηγητή  Χαμπχάους την οποία παρακολούθησε και ο Λόρδος Βύρων στα Γιάννενα. Είναι διαχρονικό είδος και τα θέματα του προσεγγίζουν την κάθε εποχή . Ενσωματώνει διαφορετικές τέχνες μέσα από την αισθητική και την ποιότητα του. Στην Ελλάδα το Θέατρο Σκιών έχει πολύ μεγάλο ακροατήριο και είναι δημοφιλές. Οι Έλληνες  Καραγκιοζοπαίχτες θέλουν να δημιουργήσουν Εθνική Σκηνή Θεάτρου Σκιών για να σώσουν και να διαδώσουν αυτή την σπουδαία τέχνη.  
    Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα από την παράσταση αλλά και από μια μικρή συνέντευξη που μας έδωσε ο αγαπητός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης :  
ΒΙΝΤΕΟ HD 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου