Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ 110΄- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).  

  Με  την τεράστια συμμετοχή του κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη  το συλλαλητήριο  για  τη  μη παραχώρηση του όρου Μακεδονία στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές αλλά και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων που κάλυψαν τηλεοπτικά την εκδήλωση , ο κόσμος που συμμετείχε κυμάνθηκε από 500.000 έως 800.000 χιλιάδες , χωρίς να υπολογίζονται οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που είχαν μπλοκαριστεί είτε στα διόδια των Μαλγάρων είτε στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Συλλαλητηρίου ( το μεγαλύτερο τα τελευταία 25 χρόνια στην συμπρωτεύουσα )  είναι ότι δεν είχε κομματική ταυτότητα όπως συνήθως γίνεται σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένοι κρατώντας Ελληνικές  , Βυζαντινές και σημαίες της Μακεδονίας συμμετείχαν ένθερμα κατά την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.
    Το παρόν έδωσαν βουλευτές της Βορείου Ελλάδος σχεδόν όλων των κομμάτων της Βουλής καθώς και εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οργανωμένα συμμετείχαν  απόστρατοι όλων των σωμάτων ασφαλείας , εκατοντάδες πολιτιστικοί ,λαογραφικοί και διάφοροι σύλλογοι με τις παραδοσιακές τους στολές από όλη την Ελλάδα, αθλητικές ομάδες , Κρητικοί με παραδοσιακές φορεσιές ( όπου ναύλωσαν δύο καράβια και έφτασαν παραμονή του συλλαλητηρίου στην συμπρωτεύουσα ) καθώς και πολλοί ομογενείς από το εξωτερικό (αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα και σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού).
    Παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος όπου χαιρέτησε το συλλαλητήριο πριν την έναρξη των ομιλιών. Μαζί του δέκα ακόμα Ιεράρχες   (πλήθος κληρικών και μοναχών) της Μακεδονίας αψηφώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μη συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια.
    Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στο κοινό Πανελλαδικά ,  η ελλιπής έως μηδενική ζωντανή κάλυψη του συλλαλητηρίου , τόσο από τα ιδιωτικά όσο και από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια , κυρίως του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ3 με έδρα την Θεσσαλονίκη , κάνοντας λόγο οι διοργανωτές για φίμωση και υποβάθμιση του συλλαλητηρίου παρά την μεγάλη συμμετοχή. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιοι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το ΒΕΡΓΙΝΑ TV, όπου κάλυψε ζωντανά όλο το συλλαλητήριο ενώ αναμεταδόθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό  4Ε και ίσως κάποιους άλλους που δεν γνωρίζουμε κυρίως της Βορείου Ελλάδος.
    Οι ομιλητές του συλλαλητηρίου ήταν οι : Στέργιος Καλόγηρος (δημοσιογράφος) , Κώστας Καραΐσκος (δημοσιογράφος), ο παπά Ανδρέας (           Κεφαλογιάννης) από την Κρήτη , Νίκος Λυγερός (στρατηγικός σύμβουλος) και ο Φράγκος Φραγκούλης (επίτιμος αρχηγός Γ.Ε.Σ.) όπου αποτέλεσε και τον βασικό ομιλητή του συλλαλητηρίου. Προηγήθηκε ο χαιρετισμός όπως προείπαμε του Μητροπολίτη Άνθιμου και ακολούθησε χαιρετισμός προέδρων Μακεδονικών και άλλων ενώσεων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Το δυνατό  χειροκρότημα κέρδισαν οι Κρητικοί με τις μαντινάδες που απήγγειλαν κατά τον χαιρετισμό τους , αφορούσαν την Μακεδονία και την συμβολή της Κρήτης στον Μακεδονικό αγώνα.
    Δεν έλειψαν δυστυχώς και τα επεισόδια. Ευτυχώς όμως ήταν μικρής κλίμακας και εκτός χώρου συλλαλητηρίου με μόνο αρνητικό απολογισμό να καεί ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο της Θεσσαλονίκης ( ξεχασμένο φυσικά από το δημόσιο στο χρόνο χωρίς να έχει συντηρηθεί )  στην λεωφόρο Στρατού που ήταν υπό κατάληψη της Libertatia. Εκεί έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής  όπου ευτυχώς πρόλαβαν την ολική του καταστροφή .
Ακολουθεί βίντεο (110΄) και φωτογραφίες  με αμοντάριστα πλάνα κατά την πορεία αλλά και από την καρδιά του συλλαλητηρίου :    
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-01-2018 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου