Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕΡΒΙΑ 2017 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).                                        
         ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ΣΕΡΒΙΑ 26-02-2017 


   Με κύρια χαρακτηριστικά την διασκέδαση, την σάτυρα και την ευρηματικότητα, συνεχίστηκε φέτος η παράδοση, με την αποκριάτικη παρέλαση στα Σέρβια.
    Πλησιάζει τα σαράντα χρόνια η καθιερωμένη αυτή γιορτή, η οποία έχει σαν βασικό συστατικό της, την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τόσο  στην κατασκευή των αρμάτων όσο και στην δημιουργία θεματικών χορευτικών δρώμενων, τα λεγόμενα και θεατρικά του δρόμου.  Τα άρματα που πήραν μέρος ήταν 13 και κέρδισαν το χειροκρότημα από μεγάλο πλήθος, που βρέθηκε για να παρακολουθήσει και να απολαύσει τη μουσική και  το ξεφάντωμα της ημέρας. Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν φέτος οι μεταμφιέσεις και η αυθεντικότητα για μια ακόμη φορά στις μιμήσεις και στα σκωπτικά.
    Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται εκεί, αλλά για πρώτη φορά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το σε πλήρη λειτουργία πλέον Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, που θα είναι το σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά του τόπου μας. Αξιοσημείωτη η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τις φετινές εκδηλώσεις, όπως επίσης η έλλειψη  οικονομικής συνδρομής,  στα έξοδα όλης της Αποκριάς. Οι  αυτόνομοι Σύλλογοι και ο απλός κόσμος σήκωσε το μεγάλο οργανωτικό βάρος. Σε δύσκολους  καιρούς έβαλαν πλάτη για την διατήρηση και την συνέχεια, σε ένα έθιμο με τόσο βαθιές ρίζες. Ο εθελοντισμός και το μεράκι των ανθρώπων έδωσε τον τόνο και την ταυτότητα του φετινού καρναβαλιού. Την παρουσίαση της παρέλασης έκανε ο Βλαδίμηρος Αλεξανδρίδης μαζί με την κόρη του Γεωργία.
   Στις εκδηλώσεις του τριωδίου πάντα συμβαίνει και το ‘κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου’. Έτσι και φέτος  με το κάψιμο στον ίδιο χώρο της παρέλασης, κορυφώθηκαν οι εύθυμες και ανέμελες αυτές στιγμές, που αναζωογονούν τους μεγάλους και γεμίζουν με χαρά τους μικρούς  .
                                                                                                   
                                                                                                        Καλή Σαρακοστή σε όλους.

ΒΙΝΤΕΟ HD 

  PHOTOS
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου