Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ''ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΤO'' ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 11-6-16 μετά από  δεκαετίες, θεία λειτουργία στην σπηλαιοεκκλησιά του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο φαράγγι, ανατολικά της ακρόπολης του Κάστρου των Σερβίων.
  Η καμπάνα ήχησε χαρμόσυνα στις 7.30 το πρωί για το κάλεσμα και πολύς κόσμος, όλων των ηλικιών , ακολούθησε το μονοπάτι και πήρε μέρος στο ιστορικό γεγονός.
  Ήταν μια σεμνή και όμορφη τελετή σε μια  ηλιόλουστη μέρα, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης και συμπατριώτης μας κ.  Χριστόφορος Αγγελόπουλος. Μαζί του ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, πατήρ Κων/νος  Θεοχάρης. Να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος που λειτούργησε ήταν τότε ο αγαπητός εφημέριος για πολλά χρόνια του Αγίου Γεωργίου Σερβίων και Αγίας Κυριακής μετέπειτα πατήρ Ηλίας Τσαρμανίδης.
  Ο κόσμος (ξεπερνώντας τα 80 άτομα) πλημμύρησε την  κοίτη του παλιού χειμάρρου, κάτω και δίπλα από τον ιερό βράχο και  ευλαβικά παρακολούθησε και συμμετείχε στην λειτουργία η οποία έγινε κανονικά στο μικρό σπήλαιο όπου και ολοκληρώθηκε με τη <<θεία κοινωνία>>.      Στο τέλος προσφέρθηκε από τις γυναίκες που παρευρίσκονταν, καφές και εδέσματα.
  Η θερμή αυτή θρησκευτική εκδήλωση, σε συνδυασμό με το περιβάλλον  στο οποίο τελέστηκε και το οποίο είναι άγριο και κατανυκτικό, είναι χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού  και κυρίαρχο για τα τοπικά μας εκκλησιαστικά δρώμενα.
 Θα ήταν μάλλον αδύνατη η τέλεση χωρίς τη βοήθεια των συμπατριωτών μας και ειδικά του Γεωργίου Λαδιά  που ετοίμασαν όλη κυριολεκτικά την τοποθεσία.  Το μονοπάτι που οδηγεί  στη σκάλα του Αι Γιώργη καθαρίστηκε και μπήκαν συρματολαβές στα δύσκολα σημεία της διαδρομής. Η σπηλαιοεκκλησιά βάφτηκε και εξωραίστηκε πλήρως. Ευχή και υπόσχεση  όλων των συμμετεχόντων στο τέλος,  από του χρόνου οι συνθήκες να βελτιωθούν  περισσότερο ώστε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη.
      Ελπίδα μας να συνεχιστεί από εδώ και στο εξής,  κάθε χρόνο.

 VIDEO

 

 PHOTOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου