Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ «Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ).


   
     Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00μ.μ , έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ΜΠΑΝΤΑ» του γνωστού δημοσιογράφου (από την εκπομπή του στην ΕΡΤ3 «Αληθινά Σενάρια») κ. Νίκου Ασλανίδη  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων. Ο κ. Ασλανίδης παραγωγός της ταινίας προλόγισε την εκδήλωση και ανέφερε πως σκοπός της δημιουργίας της ήταν  να μαθευτεί η ιστορική αλήθεια για την «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» τις θηριωδίες και φρικαλεότητες που πέρασαν κυνηγημένοι επειδή ήταν Χριστιανοί.

    Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε η βράβευση του δημιουργού από την πρόεδρο της «Εύξεινος Λέσχη Σερβίων» (όπου και διοργάνωσε την εκδήλωση)  κ. Σοφίας Σαμαρτζίδου  για την πολύτιμη προσφορά του στην έρευνα και ανάδειξη της μαρτυρικής ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου.
    Τέλος ο κ. Ασλανίδης ανέφερε πως οι Ποντιακοί σύλλογοι , θα πρέπει να έχουν σαν πρωταρχικό στόχο  να ενημερώσουν μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις για την διεθνή αναγνώριση της «Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού».
    Ακολουθεί βίντεο με συνέντευξη του κ. Ασλανίδη και στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ : 

BINTEO HD ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "Η ΜΠΑΝΤΑ". ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 25-08-2019.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου