Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

   
 
     Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Δευτέρα  29 Απριλίου 2019  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σερβίων, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στην λειτουργία  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος , οι Σερβιώτες την καταγωγή  Αρχιμανδρίτης  π. Χρυστοφόρος Αγγελόπουλος (Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης) ,  ο Αρχιερατικός προιστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Σταμπλιάκας (του ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης) , ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πιστόλας  (Αρχιερατικός επίτροπος περιοχής Σερβίων  εφημέριος του Ναού και εορτάζον) και ο π. Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων).   
    Το κήρυγμα της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυστοφόρος Αγγελόπουλος ,  αναφερόμενος στον βίο του Αγίου και τις δυσκολίες που πέρασε  μέχρι και τον μαρτυρικό του θάνατο.
    Με το πέρας του κηρύγματος ο Μητροπολίτης κ. Παύλος , παρουσίασε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου , δαπάνη πιστών, την ευλόγησε και την άλειψε με άγιο μύρο προς τιμήν της Βυζαντινής  Σπηλαιοεκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κρεμαστού. Η εικόνα φέρει τον Άγιο Γεώργιο , την Αγία Κυριακή (πολιούχο των Σερβίων) καθώς και την Σερβιώτισσα  Αγία Θεοδώρα βασίλισσα της Άρτας. Επίσης φέρει τον βράχο του Αγίου Γεωργίου Κρεμαστού καθώς και το Βυζαντινό Κάστρο των Σερβίων.
    Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος δώρισε στον π. Γεώργιο Πιστόλα επιγονάτιο με τον Παντοκράτορα  ως  ένδειξη αφοσίωσης στο έργο του επί 25 έτη στον Ναό και 45 έτη συνολικά στην Ιεροσύνη , ενώ δέχτηκε 15 λευκά τριαντάφυλλα για την παρουσία του επί 15 έτη ως Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης.
    Με το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Ναού εκδήλωση με χορευτικά και εδέσματα χορηγία του συλλόγου Α Καπή Σερβίων.
                                                  Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.
                                                                ΧΡΙΣΤΟC ANEΣTH!!!

Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα της λειτουργίας  και της εκδήλωσης που ακολούθησε :          

ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ  ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΥΤΗΣ ΣΤΙΣ 
29-04-2019
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου