Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ” ΗΜΕΡΙΔΑ-ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).
  Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00μ.μ. , πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, Ημερίδα - Διάλεξη «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ».

    Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του συλλόγου «Αντάμωμα» με χοράρχη τον κ. Σάκη Παρχαρίδη που τραγούδησε τραγούδια του Πόντου. Ακολούθησε η ομιλία του διδάκτορα Ιστορίας κ. Θωμά Αλεξιάδη (με καταγωγή από την Μεσιανή). Στην ομιλία του ο κ. Αλεξιάδης  αναφέρθηκε στην διαχρονική  παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή του Πόντου , στις συνήθειες τους , στον Πολιτισμό τους και στον συνεχή τους αγώνα για να μείνουν ελεύθεροι και αδούλωτοι. Με την ολοκλήρωση  της ομιλίας του ο κ. Αλεξιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από τους  παρευρισκόμενους επί του θέματος. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης , συμμετείχε μεικτό χορευτικό τμήμα των συλλόγων που διοργάνωσαν την εκδήλωση , παρουσιάζοντας διάφορους χορούς του Πόντου συνοδεία των ακόλουθων μουσικών : Παναγιώτης  Παπαδόπουλος (Λύρα) , Βασίλης Φωλήνας (Ζουρνά) και Γιώργος Παντελίδης (Νταούλι).
    Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν : η Κοινωφελής  Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων Βελβεντού , ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου , ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μεσιανής , ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων και η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων.
   Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης :
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΤΗΣ 24-11-2018.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου