Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ 35'').
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ
16-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
     Με την επισημότητα και την  τεράστια συμμετοχή του κόσμου, που ταιριάζει σε μια τέτοια στιγμή, τελέστηκαν  τα εγκαίνια του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Ένα όνειρο πολλών ετών πραγματοποιήθηκε και έδωσε τεράστια χαρά σε όλους. Παρουσία του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου και ένα πλήθος αιρετών, κληρικών, στρατιωτικών και λαού.
   Ένα ολόκληρο τριήμερο αφιερωμένο σε τοπικά σχήματα, συλλόγους  και ομάδες, που  πρωταγωνίστησαν  δικαιωματικά στην πρεμιέρα του νέου πνευματικού μας κυττάρου. Την Παρασκευή με μουσική από το Δημοτικό μας Ωδείο, το Σάββατο με τη Θεατρική ομάδα Σερβίων και την Κυριακή κλείνοντας ο Μορφωτικός μας Όμιλος, με τη χορωδία του και τα χορευτικά τμήματα. Το παρόν έδωσαν και δύο χορωδίες που ανταποκρίθηκαν και τίμησαν αυτό το σημαντικό γεγονός για την πόλη των Σερβίων. Η χορωδία Γρεβενών  <<ΛΙΓΕΙΑ>>  και η μικτή χορωδία του <<Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης>> όπου έδωσαν μια ξεχωριστή νότα την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.     Παράλληλα υπήρξε έκθεση φωτογραφίας από έργα τοπικών καλλιτεχνών. Άξια αναφοράς του τριημέρου των εκδηλώσεων η κίνηση του συγγραφέα συμπολίτη μας, που διέθεσε τα χρήματα των πωλήσεων του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του , προς ενίσχυση ενός άλλου συμπολίτη μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θεμελιώθηκε έτσι με έναν οικείο και ζεστό τρόπο, το δημιουργικό έργο του επιβλητικού κτιρίου.
      Μια κυψέλη πολιτισμού ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της, για να υποδεχθεί όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα που θέλουν να στεγαστούν, να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει όλες τις μορφές εκδηλώσεων και παραστάσεων και να προσελκύσει μεμονωμένους ανθρώπους, συλλόγους ή φορείς, για συνεχή  αναζήτηση, δράση και προτάσεις.
      Μετά τον αγιασμό  και το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας, όλοι όσοι μίλησαν για το σπουδαίο αυτό έργο, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα και τη σημασία του για ολόκληρη την περιοχή.
     Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από κοντά το τριήμερο, αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, σίγουρα έχουν συνειδητοποιήσει και επιθυμούν, την λαμπρή πορεία του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων και την αδιάκοπη και πλήρη λειτουργικότητα του. 

ΒΙΝΤΕΟ HD Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου