Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

30 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΕΡΒΙΑ OPEN 2016 ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑ.



ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ  ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ 2016




     Καστανιά Σερβίων. Το 30ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ‘ΣΕΡΒΙΑ OPEN’, άνοιξε την αυλαία του  το Σάββατο 9-7-16. Οι αγώνες υπάγονται στην κατηγορία ‘FAI OPEN Cat.2 event’ της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας FAI. Είχαμε εκτός από τους Έλληνες αθλητές, συμμετοχή από την Σουηδία και την Αυστραλία.
Ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία οι αγώνες αιωροπτερισμού στην Παλιά
   Η Επιτροπή Αιωροπτερισμού συνδιοργάνωσε  με τα σωματεία για λογαριασμό της ΕΛ.Α.Ο. τους αγώνες, με χορηγούς όπως πάντα τον Δήμο και τον Μορφωτικό Σύλλογο Καστανιάς. Οι  Έλληνες αθλητές  αγωνίζονται, με τις επιδόσεις τους να προσμετρώνται στην γενική κατάταξη, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος και την συμμετοχή στην Εθνική της χώρας μας, αλλά και την αναδειξή τους στην Διεθνή κατάταξη της FAI.
   O αιωροπτερισμός είναι σίγουρα ένα extreme sport. Το αεράθλημα αυτό είναι για τολμηρούς, αφού ο αθλητής,  πιλοτάρει ο ίδιος το συγκεκριμένο αιωρόπτερο, τον ‘αετό’ όπως συχνότερα αναφέρεται.Το κάνει αυτό ασκώντας  τον έλεγχο της πτήσης του μετατοπίζοντας το βάρος του σωματός του ανάλογα. Μια καλή πτήση, που θα έχει υψηλή βαθμολογία, είναι αυτή που θα κερδίσει πολύ ύψος, θα διανύσει μεγάλη απόσταση και θα έχει και την κατάλληλη χρονική διάρκεια. Ο αεραθλητής θα συνδυάσει όλα αυτά, εκμεταλλευόμενος  τα θερμικά  ανοδικά ρεύματα του αέρα.    Αυτό είναι εξάλλου το μυστικό για τους funs του ‘αετού’.
   Τις ημέρες αυτές των αγώνων, με τον καύσωνα να μας ταλαιπωρεί, οι αγωνιζόμενοι στην περιοχή <<ΠΑΡΤΣΑΚΕΣ>> της  Παλαιάς Καστανιάς των 1100μ, απόλαυσαν το χόμπι τους και την απασχόληση που  τους φέρνει ικανοποίηση και ευφορία. Που τους ανεβάζει την αδρεναλίνη, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, στην διάρκεια των ημερών που τους φιλοξένησε αυτή η πίστα με την έξοχη θέα. Η πίστα που είναι στην καλύτερη και πιο ιδανική θέση για αεράθληση  της Ελλάδας.
    Για τον θεατή των αγώνων αιωροπτερισμού η παθητική μεν εμπειρία είναι μια καλή ψυχαγώγηση. Είναι ένα φοβερό συναίσθημα να παρακολουθείς τις απογειώσεις και να χαλαρώνεις με τα υψηλά ‘πετάγματα των αετών’. Υπάρχουν φυσικά και οι προσγειώσεις, οι τερματισμοί όταν πρόκειται για αγώνες. Τις ημέρες του ΣΕΡΒΙΑ OPEN, είχαμε σχέδια πτήσης, με τερματισμό μέχρι και το Λιβάδι Ολύμπου. Σαν βάση όμως τερματισμού συνηθίζεται ο κεντρικός κάμπος της περιοχής μας.
    Αξιοσημείωτο γεγονός των ημερών,  η εκτός συμμετοχής πτήση με αλεξίπτωτο. Το γνωστό ‘παρά πέντε’ και μάλιστα  με διπλό άτομο αλλά και του ενός, έκανε την εμφάνιση του στη πλαγιά μας και έδωσε ακόμα πιο πλούσιο θέαμα στον κόσμο που έμαθε –εδώ και λίγα χρόνια- να κοιτάζει επάνω,  προς τον ουρανό, κάθε τέτοια εποχή του χρόνου.
 Έχει πλέον γίνει θεσμός.


VIDEO 



PHOTOS











 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου