Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ (ΒΙΝΤΕΟ 63΄).



 
     Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καταφυγίου, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί , ομιλία του φιλόλογου-συγγραφέα Γεωργίου Ράπτη με θέμα  «ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ». Η ομιλία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο (παλαιό δημοτικό σχολείο) Καταφυγίου και η αίθουσα ήταν πλήρης ακροατών.

    Ο ομιλητής με ιδιαίτερη άνεση και χωρίς γραπτό κείμενο διήλθε την ιστορία της Μακεδονίας απ’ την εποχή του μύθου στην κλασική εποχή , την ελληνιστική , τη ρωμαϊκή έως την οθωμανική περίοδο. Κατόπιν αναφέρθηκε στους  Βαλκανικούς  Πολέμους , τον μεσοπόλεμο , τον Β΄ παγκόσμιο Πόλεμο για να καταλήξει στα γεγονότα του 1992 και την σημερινή πραγματικότητα.
    Μια περιληπτική μεν περιεκτική δε περιήγηση στο Μακεδονικό Ζήτημα που προκάλεσε ισχυρή εντύπωση στο κοινό. Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις-τοποθετήσεις απ ’το κοινό.
    Ακολουθεί το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης :        
ΒΙΝΤΕΟ HD ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ  "ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ". ΚΑΤΑΦΥΓΙ 11-08-2019.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

     (Το καταφύγι  (Καταφί για τους παλαιότερους) βρίσκεται στα Πιέρια όρη σε υψόμετρο 1400μ. . Είναι γνωστό για το υγιεινό του κλίμα , την  υλοτομική επαγγελματική ενασχόληση των κατοίκων και τους πολλούς επιστήμονες-προπάντων γιατρούς. Σήμερα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες αφού οι Καταφυγιώτες σχεδόν στο σύνολο τους έχουν μετοικίσει στην Κατερίνη στη συνοικία Καταφιώτικα. Το καλοκαίρι όμως έχει επισκέπτες και παραθεριστές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου