Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΟΥ Μ.Ο.Σ. ΤΑ ''ΚΑΣΤΡΑ'' ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 07-07-2016.


    <<<ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΣΕΡΒΙΩΝ>>>

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου Αγίας των Σερβίων, με μια παράσταση που δόθηκε στο θεατράκι του βυζαντινού λόφου, το βράδυ της Πέμπτης 7/7/16. Συμμετείχαν εκτός της δικής μας χορωδίας του Μορφωτικού Ομίλου και άλλες τρεις, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μάγεψαν  με το επίπεδο και την ποιότητα τους το κοινό, που ανέβηκε στο βουνό την γλυκιά αυτή καλοκαιρινή βραδιά, για να τις παρακολουθήσει.
  Το παρόν έδωσαν κατά σειρά η χορωδία <<ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ>> Λευκόβρυσης Κοζάνης που άνοιξε την αυλαία, η χορωδία<<ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ>> Καστοριάς,η  <<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> και η χορωδία μας του <<Μ.Ο.Σ. ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ>> κερδίζοντας συνεχώς το χειροκρότημα του κόσμου.
 Ο κόσμος απόλαυσε  τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής μουσικής οι συμμετέχοντες  χάρηκαν την εκδήλωση και οι επισκέπτες μας, με τα χορωδιακά τους  τμήματα ευχαρίστησαν για την φιλοξενία τους οργανωτές της. Τον Μορφωτικό Όμιλο ‘Τα Κάστρα’ και τον Δήμο.
  Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση που έγινε στον χώρο αυτό, που έχει ταυτιστεί με πολλές άλλες τέτοιου περιεχομένου, στο παρελθόν. Στη γωνιά αυτή του βυζαντινού λόφου με την υπέροχη θέα, αλλά πάνω απ όλα με την ιδανική ατμόσφαιρα που σε συνεπαίρνει, σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Εκεί έχουμε παρακολουθήσει πλήθος από μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις και θα δούμε περισσότερες στο μέλλον, που θα μας ‘γεμίζουν’ πάντα ευχάριστα ψυχικά.
  Οι επισκέπτες που έρχονται στο τόπο μας και συναντούν για πρώτη φορά, την τοποθεσία αυτή του υπαίθριου θεάτρου, με την καταπληκτική αύρα που το συνοδεύει, αναρωτιούνται πως θα ήταν ο τόπος αυτός, με μια υποτυπώδη αξιοποίηση και αναβάθμιση.
 Εμείς που ζούμε εδώ μας πιάνει το παράπονο, γιατί ενώ το θεατράκι αυτό θα μπορούσε να είναι το στολίδι στο είδος του-όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας- στερείται τόσων βασικών λειτουργικών παρεμβάσεων και υποδομών.
 Παραμελημένη είναι,  εδώ και αρκετά χρόνια, όλη η περιοχή του θεάτρου μαζί με τη συνδεδεμένη πλαγιά του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα μπορούσε σαν ενοποιημένος ο πανέμορφος αυτός χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς, Ο σημαντικότατος ναός είναι στην κυριολεξία ‘παρατημένος’ πρώτα σαν αρχαιολογικός θησαυρός.
 Είναι πολλά τα χρόνια της αδράνειας και της αδιαφορίας, για αυτό το μέρος. Ας ελπίσουμε στο μέλλον ο  χώρος αυτός να αξιοποιηθεί και να πάρει αυτό που Ιστορικά του αξίζει.


VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου