Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

“2o ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ” ΗΜΕΡΙΔΑ-ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).


   

   Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, Ημερίδα-Διάλεξη με θέμα «2ο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ ¨Γλωσσική Διαφοροποίησ稻  σε συνέχεια του περσινού.

  Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων όπου χαιρέτησε τους εκπροσώπους συλλόγων-φορέων και ο χαιρετισμός του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλάκκου. Ακολούθησε  η ομιλία του διδάκτορα Ιστορίας κ. Θωμά Αλεξιάδη με θέμα την Γλωσσική Διαφοροποίηση του Δυτικού Πόντου χωρισμένη σε τρείς ενότητες . Παράλληλα ακούστηκαν τραγούδια του Πόντου από την Χορωδία του «Ευξείνιου Κύκλου» με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας  και ανάγνωση περικοπών-κειμένων στο τέλος της τρίτης. Ακολούθησε μεικτό χορευτικό τμήμα των συλλόγων που διοργάνωσαν την εκδήλωση , παρουσιάζοντας διάφορους χορούς του Πόντου. Στο τέλος ο κ. Αλεξιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από τους  παρευρισκόμενους.
     Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν : η Κοινωφελής  Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων , ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου , ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μεσιανής , ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων και η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων.
   Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης :
ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 16-11-2019.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου